Για ακόμα μια φορά η cyberότσαρκα μας εντυπωσιάζει φέρνοντας στο φως ακόμα ένα αξιοθαύμαστο μοναστήρι, το οποίο κρέμεται από τα βράχια. Και μάλιστα, από ότι διάβασα στο άρθρο σας, η μονή συνδέεται με ένα σπήλαιο, το οποίο φαντάζομαι ότι θα μας παρουσιάσετε σε επόμενο άρθρο.
Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς φτάσατε σ' αυτή τη μονή. Εντάξει ο Άι Νικόλας ο Κρεμαστός φαίνεται και από τα σπίτια μας (που λέει ο λόγος). Η Σκήτη του Αγίου Νικάνορα στα Γρεβενά είναι σχετικά γνωστή(αλλά βέβαια όχι στο ευρύ κοινό). Τη μονή αυτή όμως ρε παιδιά πώς την εντοπίσατε;
Και κάτι άλλο: Να περιμένουμε από την cyberότσαρκα και άλλες τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις όσον αφορά τέτοιου είδους μονές;
Η cyberότσαρκα έχει τα δικά της botάκια... τα cyberbots!
Eίναι πολλά και άγρυπνα! Ένα από αυτά (και πιο συγκεκριμένα το ΝioBot) εντόπισε στο panoramio μία φώτο με ένα τοπίο ασυνήθιστο. Το "ασυνήθιστο" είναι η λέξη στην οποία το bot της cyberότσαρκας αντιδρά κατευθείαν και συγκαλεί τα υπόλοιπα μέλη σε συνέλευση σε γνωστό φαγάδικο.
Έτσι λοιπόν, και με την συνοδεία διάφορων μεζέδων, αποφασίσαμε πως για μία ολόκληρη ημέρα θα χρειαστεί να ξεκολλήσουμε και πάλι από την οθόνη και να πάμε στα Τζουμέρκα ώστε με αφορμή την μονή να περιηγηθούμε σε όμορφα μέρη!
Πράγματι τα ασκηταριά αποδεικνύονται να είναι πολλά περισσότερα απ'όσα νομίζαμε. Το κέθε ένα με την δικιά του ξεχωριστή ομορφιά αλλά με κοινό παρονομαστή τα απανωτά "Πως την πάλευαν ρε φιλέ;;" του επισκέπτη του.
Να περιμένουμε από την cyberότσαρκα και άλλες τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις όσον αφορά τέτοιου είδους μονές;
Επειδή είμαι ανυπόμονος και άγχωδης τύπος (δυστυχώς) ξενερώνω πάρα πολύ όταν μου λένε "είναι έκπληξη, δεν σου λέω τίποτα!". Οπότε μιας που αυτά που δε θέλω να μου κάνουν δεν τα κάνω ούτε και εγώ... :
Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου! Bots της cyberότσαρκας ψαχτείτε! Όποιος βρει πρώτος που είναι, κερδίζει ένα υπέροχο λάπατο στην θήκη του μαζί με το γούπατό του...
Niobot με πρόλαβες!Αλλά δεν πειράζει γιατί δε μου λείπει ένα λάπατο στη θήκη του με το γούπατο του, καθώς δεν ξέρω καν τι είναι!!
Όσον αφορά toulia τη στιγμή που σας ανακοίνωσε το Niobot την ανακάλυψη του για τη μονή Κηπίνας άσε με να μαντέψω:
Σε γνωστό φαγάδικο της περιοχής(για να μην κάνουμε και διαφήμιση στη Φρίντα) υπό συνοδεία τοστιάς το Niobot αναφωνεί:Εύρηκα Εύρηκα!Μονή Κηπίνας σου 'ρχόμαστε!
Και το 'πε και το κάνατε!
Υ.Γ.1.Γιατί δε θα εκπλαγώ καθόλου αν ανοίξω μια μέρα το site της cyberotsarkas και δω ως κεντρικό θέμα τη μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Αρκαδία(δεν ξέρω καν πόσα χιλιόμετρα μακριά από τη βάση σας);
Υ.Γ.2.Γιατί μας έχετε κακομάθει!!
Πραγματικά ενυπωσιακό το μοναστήρι της Κηπίνας και νοιώθω λίγο άτυχος που δεν μπόρεσα να έρθω μαζί σας στη συγκεκριμένη εξόρμηση. Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι η μονή έχει συντηρηθεί σε καλή κατάσταση, όπως διαπιστώνω από τις φωτογραφίες του άρθρου. Υποθέτω ότι το σπήλαιο, στην είσοδο του οποίου είναι χτισμένο το ασκηταριό, θα σας έφαγε και τον περισσότερο χρόνο στη συγκεκριμένη Γιαννιώτικη εξόρμηση και περιμένουμε να δούμε εικόνες και από κει μέσα, καθώς τα κράνη που διακρίνω σε μία φωτό, προμηνύουν ότι μπήκατε και εκεί. Δύο εξορμήσεις σε μία μόνο τοποθεσία, δεν είναι κάτι συνηθισμένο και πόσο μάλλον σε μία περιοχή πανέμορφη όσο και άγρια (στα Τζουμέρκα είχα πάει πριν αρκετά χρόνια, πενταήμερη με το σχολείο).
Κλείνοντας και παίρνοντας αφορμή από τη δημοσίευση του αρχηγού, προτείνω κι εγώ με τη σειρά μου, να εξορμήσουμε στην κορωνίδα των ελληνικών μοναστηριών που είναι χτισμένα με αυτόν τον "απάλευτο" τρόπο μέσα στους βράχους και που τελικά είναι περισσότερα απ΄ ότι νομίζαμε. Αναφέρομαι φυσικά στην Παναγία Σουμελά που βρίσκεται στον Πόντο. Πόντιος μπορεί να μην είμαι, ούτε να κατάγομαι από προσφυγική οικογένεια, όμως μία βόλτα στο βαθύ κράτος της σημερινής Τουρκίας θα μου έφτιαχνε τη διάθεση.
Κι επειδή κάποια ελληνικά μνημεία δυστυχώς τουρκέψανε αλλά κυρίως διότι ζήλεψα που όλοι σηκώνετε τραγουδάκια στο facebook ενώ εγώ όχι (σνιφ ), είπα να φορτώσω εδώ ένα κομματάκι έτσι για να φτιάξουμε λίγο ατμόσφαιρα...
ΥΓ1. Βγήκα λίγο εκτός θέματος, το ξέρω και ζητάω συγνώμη γι΄αυτό.
ΥΓ2. Ρε παλιοτουρκαλάδες... Σηκώστε καμιά σωστή φωτό στο Google Earth. Στην Παναγία Σουμελά αναφέρομαι... Κι όχι μόνο εσείς! Και κάποιοι από τους δικούς μας που φτάσανε μέχρι το ιστορικότερο μοναστήρι του Πόντου, δεν αξιώθηκαν να σηκώσουν μία χαρακτηριστική φωτό του συγκροτήματος, για να βλέπουμε και να μαθαίνουμε κι εμείς που δεν ξέρουμε.