Είναι απορίας άξιον που έπρεπε να περάσουν σχεδόν δυόμιση χρόνια από τότε εκπέμπει στο διαδίκτυο η Cyberότσαρκα, για να δημοσιεύσω κάτι εδώ μέσα για την εξόρμηση στον Άγιο Αθανάσιο, στην οποία ήμουνα παρών μαζί με δύο φίλους.
Πιάστηκα αδιάβαστος παρόλο που εδώ και αρκετό καιρό, σας κάνω κήρυγμα για τη συμμετοχή στη σελίδα, όταν εγώ ο ίδιος δεν είχα γράψει μέχρι σήμερα δυο πραγματάκια για εκείνη την πρώτη εξόρμηση που έμελλε να είναι «η αρχή του κακού»...
Παράλληλα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθεί μία ολόκληρη Ολυμπιάδα από την ημέρα που γεννήθηκε η Cyberότσαρκα. Τέσσερα χρόνια γεμάτα με περισσότερες από εκατό τόσες εξορμήσεις, τέσσερα χρόνια γεμάτα εικόνες και ασυνήθιστα όμορφες εμπειρίες.
Πολλά άλλαξαν μέχρι σήμερα από εκείνη την πρώτη χαλαρή τσάρκα του 2007, το βασικό συστατικό όμως παρέμεινε το ίδιο. Ο αυθορμητισμός και η δίψα για κάτι το ξεχωριστό, παρέμειναν και παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα.
Μπορώ επίσης να είμαι περήφανος που είμαι ο πατέρας όλης αυτής της προσπάθειας...
Και δηλώνω περήφανος διότι όλη αυτή η προσπάθεια έχει διάρκεια και αποκλίνει σταθερά από τη σαβούρα του διαδικτύου που έχει πλημμυρίσει τις οθόνες μας. Η λέξη αντίσταση θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει αλλά οι επαναστάσεις δεν γίνονται με πληκτρολόγια στα χέρια, αν και συνεχώς τους τελευταίους μήνες, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο και μέχρι κάποιο βαθμό τα έχουν καταφέρει. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν πειστεί και νομίζουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο, καθισμένοι αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου τους, απολαμβάνοντας το ζεστό καφεδάκι τους...
Τέλος πάντων... Ξέφυγα πάλι. Επιστρέφω εκεί απ’ όπου άρχισα*.
Για να "τιμήσω" λοιπόν την επερχόμενη επέτειο και τα γενέθλια της σελίδας, δημοσιεύω σήμερα την πρώτη φωτογραφία που τραβήξαμε, σε εκείνη την πρώτη μας εξόρμηση, τον Ιούνιο του 2007...
Στην φωτογραφία απεικονίζεται το μαρτύριο της σταύρωσης του Αγίου Πέτρου όπως έχει αγιογραφηθεί στην μονή του Αγίου Αθανασίου Ζηκοβίστης. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστορία και παράδοση ο Απόστολος Πέτρος σταυρώθηκε το 64 μ.Χ. στην κορυφή του λόφου του Βατικανού. Λίγο πριν τη σταύρωσή του παρακάλεσε τους δημίους του να τον σταυρώσουν ανάποδα διότι δεν θεωρούσε τον εαυτό του άξιο να σταυρωθεί όπως ο Χριστός.
ΥΓ1. Για την ονοματοδοσία της Cyberότσαρκας και τον Νονό αυτής, ερίζουν ακόμη και σήμερα δύο άνθρωποι. Ένας παρ’ ολίγον εξορμηστής κι ένας εν ενεργεία. Την απάντηση δεν την γνωρίζω ούτε κι εγώ και δεν καίγομαι να την μάθω.
* ΥΓ2. Όλοι επιστρέφουνε κάποτε σε μία πατρίδα, μάγκες μου. Και πατρίδες υπάρχουν ακόμη και στο διαδίκτυο...