Καταρράκτης Βέλους No1

31 Δεκέμβριος 2008.

 

xartis_velous

 

 

Ένας ακόμη καλά κρυμμένος καταρράκτης που εντόπισε τον Δεκέμβριο του 2008 η ομάδα της cyberότσαρκας, είναι αυτός που βρίσκεται έξω από το χωριό Βέλος του Δήμου Άργους Ορεστικού.

 

velos_2 velos_8

Ο καταρράκτης που πρέπει να φτάνει σε ύψος τα έξι μέτρα ήταν ο πέμπτος κατά σειρά που έχει επισκεφθεί η ομάδα μας, μετά από αυτούς της Τσούκας, τους δύο των Σπηλαίων (υπάρχουν μαρτυρίες και για τρίτο καταρράκτη εκεί) και του Λιβαδοτοπίου (που μέχρι στιγμής είναι και ο πιο εντυπωσιακός και σύντομα θα τον δούμε και στη σελίδα).

Δύο διαδρομές οδηγούν στον καταρράκτη του Βέλους και φυσικά εμείς διαλέξαμε την δυσκολότερη.

Η εύκολη διαδρομή ξεκινάει μέσα από το χωριό και αφού διανύσουμε περίπου 1000 μέτρα με το αυτοκίνητο σε χωματόδρομο, φτάνουμε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον καταρράκτη. Για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιο ύψος του δρόμου να σταματήσουμε κι αφού περάσουμε κάποιες καλλιέργειες θα ακούσουμε τα νερά που πέφτουν.

 

velos_10 velos_3

 

Η δεύτερη διαδρομή που έκανε η παρέα της cyberότσαρκας, είχε ποδαρόδρομο περίπου 20 λεπτών. Αφήσαμε τα αυτοκίνητα μας δίπλα από τον υδατοσυλλέκτη που βρίσκεται σχεδόν πάνω στο δρόμο που οδηγεί από το Διαλεκτό στο Βέλος και ξεκινήσαμε.

Ο εντοπισμός του καταρράκτη δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολος καθώς ανεβαίναμε αντίθετα στο ρέμα και αυτό λειτούργησε σαν οδηγός στο οδοιπορικό μας.

Αν και λίγο έλειψε να πέσουμε μέσα στο νερό, καθώς χρειάστηκε να διασχίσουμε κάθετα το ρέμα δυο φορές κι αφού συλλέξαμε τις απαραίτητες τούμπες από τα βρεγμένα φύλλα που έκαναν τα παπούτσια μας να γλιστράνε, φτάσαμε στον προορισμό μας, μόλις με μερικά σκισίματα στα ρούχα.

 

velos_12 velos_9 velos_11

 

velos_1 velos_7 velos_4

 

Το θέαμα πάντως μας αποζημείωσε και άξιζε τον κόπο και αυτή η περιπλάνηση.

Τα νερά του καταρράκτη καταλήγουν σε μία μικρή λίμνη που το βάθος της ίσως φτάνει και τα δύο μέτρα.

Αυτό θα το διαπιστώσουμε όμως το καλοκαίρι που θα επισκεφθούμε και πάλι την τοποθεσία για μερικές βουτιές.

Κλείνοντας μία διαπίστωση...

Καταρράκτης Βέλους... Ακόμη μία όμορφη τοποθεσία της περιοχής μας που παραμένει ξεχασμένη και αναξιοποίητη.

 

katarraktis_velous_10.02.2009_3 katarraktis_velous_10.02.2009_1 katarraktis_velous_10.02.2009_2

 

Συνεργάστηκαν: boss, kastorasgr, Παναγούλιας Νίκος, Τούλιας Γρηγόρης

 

Δείτε άλλα σχετικά άρθρα: