Στο σπήλαιο των Νερών Νο... 2011

16 Ιανουάριος 2011.

 

"Μία ομάδα νέων από το Άργος Ορεστικό Καστοριάς..."
Μία ομάδα που έχει αποκτήσει εδώ και καιρό την δική της ταυτότητα στο διαδίκτυο, αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά και μία δική της μικρή ιστορία. Από το 2007 η χαρά του να ανακαλύπτεις, αλλά ακόμα περισσότερο, η χαρά του να μοιράζεσαι έχει το δικό της όνομα: Cyberότσαρκα!
Με την αυγή του νέου έτους μεταφερθήκαμε σε ένα γνώριμο για εμάς τοπίο για να ανταλλάξουμε ευχές και να κόψουμε την βασιλόπιτά μας...

 

spilaio_nerwn_2011_2 spilaio_nerwn_2011_1 spilaio_nerwn_2011_4 spilaio_nerwn_2011_kast


Στην αναζήτηση μίας συμβολικής τοποθεσίας, όπως και η περσινή, για την κοπή της πίτας, όλοι συμφωνήσαμε για το σπήλαιο των Νερών στο Καστανόφυτο. Πρόκειται για ένα μέρος το οποίο έχει σημαδέψει τις βόλτες μας για πολλούς λόγους και δεν το αποκαλούμε τυχαία άλλωστε, "ναυαρχίδα" των εξορμήσεών μας.


spilaio_nerwn_2011_20 spilaio_nerwn_2011_11 spilaio_nerwn_2011_17 spilaio_nerwn_2011_19


Τι και αν για τους περισσότερους, ο αριθμός των επισκέψεων στο σπήλαιο του Καστανοφύτου είναι διψήφιος; Κάθε φορά είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους όσους συμμετέχουν στην αποστολή. Αυτήν τη φορά ξεκινήσαμε από την βάση μας απόγευμα και το κρύο ήταν τσουχτερό. Η σταθερή θερμοκρασία του σπηλαίου (κοντά στους 14 βαθμούς) έχει ως αποτέλεσμα τον χειμώνα να νιώθεις ζεστά μέσα σε αυτό, ενώ το καλοκαίρι να δροσίζεσαι.


spilaio_nerwn_2011_14 spilaio_nerwn_2011_16 spilaio_nerwn_2011_13 spilaio_nerwn_2011_9


Ο στόχος μας αυτήν την φορά δεν ήταν να προχωρήσουμε βαθιά μέσα στο σπήλαιο και να λασπωθούμε... Στόχος μας ήταν πέρα από την κοπή της βασιλόπιτας να αντλήσουμε επιπλέον φωτογραφικό υλικό από τους πρώτους θαλάμους του σπηλαίου. Φροντίσαμε να μεταφέρουμε επιπλέον πηγή φωτισμού πέρα από τους φακούς μας ώστε να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την εικόνα, πάντα με προσοχή και σεβασμό στους ένοικους του σπηλαίου, τις νυχτερίδες, που βρίσκονται στην φάση της χειμερίας νάρκης.


spilaio_nerwn_2011_18 spilaio_nerwn_2011_21 spilaio_nerwn_2011_22 spilaio_nerwn_2011_15


Τα νερά έτρεχαν άφθονα, επιβεβαιώνοντας άλλωστε και την ονομασία του σπηλαίου, δίνοντας την δική τους νότα στον μαγικό αυτό υπόγειο κόσμο... Αφού βρήκαμε την κατάλληλη τοποθεσία για την μικρή τελετή, στήσαμε τις φωτογραφικές μας μηχανές και η κοπή ξεκίνησε! Πέρυσι το φλουρί, το κέρδισε το κομμάτι που είχαμε αφιερώσει στις εξορμήσεις της ομάδας, αν και το 2010, δεν αποδείχτηκε και η πιο καλή χρονιά από πλευράς εξορμήσεων. Φέτος όμως ο τυχερός ήταν πρόσωπο: o garavelas! Λίγο πριν μας πάρει από κάτω που δεν το βρίσκαμε σε κανένα κομμάτι, ο garavelas εντόπισε κάτι περίεργο στο δικό του και δεν άργησε να συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για το φλουρί. Όπως δήλωσε αργότερα δεν θυμάται τον εαυτό του να κερδίζει φλουρί, ένας λόγος παραπάνω για να χαρεί. Αφού δώσαμε τις ευχές μας στον τυχερό της παρέας, συνεχίσαμε την μικρή μας περιήγηση στο πρώτο επίπεδο του σπηλαίου, ξεναγώντας παράλληλα τα μέλη της παρέας που έκαναν το "ντεμπούτο" τους, στις cyberότσαρκες.


spilaio_nerwn_2011_3 spilaio_nerwn_2011_6 spilaio_nerwn_2011_5


Μία συμβολική εξόρμηση σε μία κομβική για τη σελίδα μας χρονική περίοδο... Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής μεταβάλλονται. Έτσι και για εμάς, αυτοί δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς που είχαμε τα περασμένα χρόνια. Η σελίδα μας θα συνεχίσει να ανανεώνεται με κάθε ευκαιρία, οι εξορμήσεις μας συνεχίζονται και το φόρουμ εξακολουθεί να υφίσταται για να δίνει μία συνεχή ροή και μία αφορμή για ανοιχτές προς όλους συζητήσεις. Η αναβάθμιση στην οποία προχωρήσαμε, έγινε με σκοπό να κάνουμε τη σελίδα μας πιο απλή και πιο χρηστική για τους επισκέπτες, δίνοντάς της παράλληλα, μεγαλύτερες τεχνικές δυνατότητες στην εμφάνιση και την προβολή των εξορμήσεων. Είναι η τρίτη κατά σειρά αναβάθμιση που κάνουμε από τότε που το blog της Cyberότσαρκας "σηκώθηκε" για πρώτη φορά, με την παρέα και την δίψα για νέες εξερευνήσεις στα μυστικά του τόπου μας, να παραμένει η ίδια...

 

Καλή Χρονιά!


spilaio_nerwn_2011_12 spilaio_nerwn_2011_8

 

Εξόρμησαν/Συμμετείχαν: ksenia, fotis, greeneyes, hampos, argie, stergios, nio, toulias, garavelas.