Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Ανάβαση στα 53 ψηλότερα βουνά της Ελλάδας!!!

Ανάβαση στα 53 ψηλότερα βουνά της Ελλάδας!!! 2 Χρόνια, 8 Μήνες πριν #2037

Καλησπέρα σε όλους.Ονομάζομαι Βασίλης και μένω στην Αθήνα.Σας παρακολουθώ απο το 2015 όταν και έψαχνα πληροφορίες για τη λίμνη Γκιστόβα του Γράμμου.Με βοηθήσατε πάρα πολύ τότε με το δικό σας ταξιδιωτικό και τελικά τη βρήκα αν και με αρκετή προσπάθεια και καθυστέρηση.Χωρίς GPS και χωρίς να γνώσεις για τα βουνά τότε.

Σειρά μετά είχε η δρακόλιμνη του Σμόλικα την οποία επίσης βρήκα χάρη στη βοήθεια σας.Αργότερα ξεκίνησα να μαθαίνω πως δουλεύουμε σωστά το κινητό,κατέβασα εφαρμογές με ορειβατικούς χάρτες και σιγά σιγά ξεκίνησα να ανεβαίνω κορυφές με πρώτη τον Κόρακα στα Βαρδούσια(2495m).Σειρά είχε ο Όλυμπος,η Τύμφη,ο Γράμμος,η Γκιώνα,ο Βόρας και ουτω καθεξης.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των αναβάσεων ένας ισχυρός δεσμός με την ορεινή μαγεία αυτής της χώρας ο οποίος με ώθησε σταδιακά να βάζω στόχους και να κατακτώ όλο και περισσότερες κορυφές.Όταν πια είχα ανέβει στις πρώτες 20,έβαλα τον μεγάλο στόχο να ανέβω σε όλα τα βουνά με υψόμετρο πάνω απο 2.000km στην Ελλάδα.Το σύνολο τους είναι 53.

Και τα κατάφερα μετά απο 4 χρόνια.Μάλιστα ολοκληρώνοντας το εγχείρημα αντιλήφθηκα οτι είμαι ο μοναδικός που το έχει επιχειρήσει.Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας στα πρώτα μου βήματα καθώς ήταν κομβική.Αν αποτύγχανα να βρω τη Γκιστόβα τότε ίσως η πορεία μου να ήταν εντελώς διαφορετική.


Εδώ το βίντεο μου το οποίο περιέχει μικρά κομμάτια απο όλες τις ψηλότερες κορυφές των 53 βουνών της χώρας μας
Η λίστα των βουνών βασίζεται στο τρίτομο έργο του Νίκου Νέζη που εκδόθηκε το 2010 απο την Ε.Ο.Ο.Α(Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης).

Η "εγκυκλοπαίδεια" αυτή των Ελληνικών βουνών ξεκαθάρισε τον ορεινό χώρο της Ελλάδας προσδιορίζοντας ποια είναι τα βουνά της Ελλάδας και ποιες οι κορυφές τους.

Οποιαδήποτε άλλη λίστα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει σημαντικές παραλείψεις(λείπουν ολόκληρα βουνά).


Αν έχω κάνει λάθος στην ενότητα παρακαλώ ας μεταφερθεί στη σωστή.


Να είστε όλοι καλά και πάντα ψηλά εύχομαι.
 • billy84
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα
 • Δημοσιεύσεις: 2
Αν μπορείς να το ονειρευτείς τότε μπορείς και να το κάνεις...

Απ: Ανάβαση στα 53 ψηλότερα βουνά της Ελλάδας!!! 2 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #2038

Καλησπέρα Βασίλη και εκ μέρους όλης της ομάδας σε ευχαριστούμε πολύ που μπήκες στον κόπο να μοιραστείς από εδώ την όμορφη περιπέτειά σου.

Η πεμπτουσία αυτού εδώ του ιστοτόπου, που συντηρείται για πάνω από μία δεκαετία τώρα, είναι να γνωρίζουμε πως μπορεί να υπάρχουν ιστορίες όπως η δική σου. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κάτι διαχρονικό, το οποίο έστω και για έναν άνθρωπο που θα εμπνευστεί ή έστω απλώς θα ανατρέξει, να έχει μία χρησιμότητα, να έχει λόγο ύπαρξης ακόμη και αν περνάμε περίοδο όπως αυτή, κατά την οποία δεν ανανεώνουμε συχνά το περιεχόμενό μας. (fun fact: δεν την ανανεώνουμε σε βαθμό που ξέχασα τον κωδικό του admin και μπήκα να σου απαντήσω από το προσωπικό account )

Η αγάπη μας για όλο αυτό παραμένει η ίδια, παρόλο που τα μαλλιά κάποιων άσπρισαν (κάποιων άλλων έπεσαν ), οι δρόμοι μας χώρισαν γεωγραφικά, ο ελεύθερος & κοινός μας χρόνος μειώθηκε πάρα πολύ. Τις βόλτες μας τις κάναμε γιατί ήταν κάτι που μας γέμιζε και περνούσαμε καλά. Το μεράκι μας όμως να μοιραστούμε αξιόπιστες πληροφορίες και προσεγμένο, πρωτογενές υλικό ήταν και είναι να ξέρουμε ότι ο Βασίλης από την Αθήνα κέρδισε κάτι από αυτό.

Συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο και δύσκολο αυτό εγχείρημα το οποίο παρακολουθήσαμε μέσω του βίντεο με μεγάλη ευχαρίστηση. Και για να το πάω και λίγο ανάποδα τώρα -επειδή ζήλεψα- θα ήθελα πολύ το εγχείρημα σου και το πως το μοιράστηκες να αποτέλεσει μπούσουλα & έμπνευση για άλλους εξερευνητές αλλά και για την ομάδα μας. Ευχόμαστε να συνεχίσεις να έχεις αυτό το mindset και να γεμίζεις τόσο δημιουργικά τον ελεύθερο σου χρόνο ..και μακάρι μια μέρα να συναντηθούν και οι τσάρκες μας!

Είσαι ένας από εμάς!

Εκ μέρους της ομάδας,
Γρηγόρης
 • toulias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ: Ανάβαση στα 53 ψηλότερα βουνά της Ελλάδας!!! 2 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #2042

Ευχαριστώ θερμά!Δεν έχει σημασία που η ομάδα αραίωσε.Ήταν κάτι αναμενόμενο με το πέρασμα των χρόνων.Δημιουργούνται διάφορες υποχρεώσεις και μοιραία χάνεσαι.Ήσασταν τυχεροί που κάνατε μαζί αυτές τις εκδρομές-αναβάσεις έστω για κάποια χρόνια.Αντίθετα εγώ περπάτησα όλα αυτα τα βουνά μόνος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ποτέ δεν πτοήθηκα βέβαια καθώς θεωρώ πως για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα,τα περισσότερα βουνά αναγκαστικά να τα ανέβεις σόλο για πολλούς και διάφορους λόγους.Σαφώς πάντα υπάρχει μια επικινδυνότητα αλλά μπαίνει σε 2η μοίρα για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Πρόσφατα μου πήραν και συνέντευξη www.businessnews.gr/el/prosopa/%CE%BA%CF...J1azE3r-2HK1PxgIogXY


Προσπαθήστε να κρατήσετε όσο μπορείτε τη Cyberotsarka και ας μην είναι πολύ ενεργή.Ήδη είναι ένας ταξιδιωτικός θησαυρός και παρακαταθήκη για τους επόμενους ταξιδευτές-ορειβάτες.
 • billy84
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα
 • Δημοσιεύσεις: 2
Αν μπορείς να το ονειρευτείς τότε μπορείς και να το κάνεις...
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.17 δευτερόλεπτα