Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Καταρράκτες Ηλιοχωρίου

Καταρράκτες Ηλιοχωρίου 12 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #1797

Όταν με το καλό ανοίξει ο καιρός και θα μπορούμε να κάνουμε και κανένα μπανάκι σας έχω τσάρκα μπόμπα...
Μια διαδρομή 2 ωρών και 45 λεπτών από την βάση μας που θα περάσουμε ανάμεσα από Τύμφη και Σμόλικα.
Το χωριό λέγετε Ηλιοχώρι (Ζαγοροχώρια) και βρίσκετε στα 1000 περίπου μέτρα υψόμετρο και οι καταρράκτες κοντά στα 780 μέτρα σε μια λίγο "εύκολη" διαδρομή 2 χιλιομέτρων που πας μόνο με τα πόδια. Με τον ρυθμό μας θέλουμε κοντά στην μία ώρα.

Η κούραση δεν είναι τίποτα στο θέαμα που θα δούμε. Τριπλός καταρράκτης με λιμνούλες!!!!
Ο μεγαλύτερος είναι κοντά στα 25 μέτρα και αδειάζουν στον Βοϊδομάτη ποταμό

apeirosgaia.files.wordpress.com/2011/10/...21.jpg?w=1200&h=

Η φωτογραφία είναι από ένα πάρα πολύ καλό blog. Το apeirosgaia.wordpress.com/

Πάρτε και έναν μικρό χάρτη που έκανα.

ilioxwri_map.jpg

Υ.Γ: Στην περιοχή κοντά στο χωριό από την άλλη πλευρά όμως στα 1400 μέτρα υψόμετρο έχει και 2 δρακολίμνες.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Καταρράκτες Ηλιοχωρίου 12 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1808

Nio...
Επειδή δεν πρόκειται να σου απαντήσει κανείς εις τον αιώνα τον άπαντα (στο διαδίκτυο σήμερα, ακόμη και οι σπανοί ευλογούνε τα γένια τους), θα το κάνω εγώ.
Η εξόρμηση που προτείνεις έχει ενδιαφέρον αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με κάτι περισσότερο. Μόνο για να φτάσουμε στο χωριό θα χρειαστούμε 2,5 με 3 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και δεν νομίζω ότι αξίζει να ταξιδέψουμε τόσο μακριά για κάποιους καταρράκτες που το μέγεθός τους ίσως έχει υπερεκτιμηθεί. Κι αυτό σου το λέει ένας καταρρακτολόγος...
Οι καταρράκτες πολλές φορές μοιάζουν με τις σπηλιές στις οποίες κρυβόταν όλο το χωριό.
Τέσσερα άτομα το χωριό!
Το Ηλιοχώρι βρίσκεται στις παρυφές της Τύμφης, απέναντι από τους Πάδες, όπου αφήσαμε το αυτοκίνητο για να ανέβουμε στον Σμόλικα.
Η περιοχή προσφέρεται για βόλτα αλλά για κάτι περισσότερο από τους καταρράκτες χρειάζεται ψάξιμο. Ίσως αν το συνδυάζαμε με κάποια επιχείρηση ανάβασης στην Τσούκα Ρόσσα που βρίκεται δίπλα στη Γκαμήλα, το συζητούσαμε. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε δύο μέρες...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ: Καταρράκτες Ηλιοχωρίου 12 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1809

Επειδή το ζήτησες...

Στην απέναντι μεριά του χωριού υπάρχουν Δρακολίμνες.

apeirosgaia.wordpress.com/2011/09/04/%CE...CE%BA%CE%BA%CE%BF-3/
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.14 δευτερόλεπτα