Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Καταρράκτες Ζευγοστασίου

Καταρράκτες Ζευγοστασίου 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #608

Το φθινοπωρινό σκηνικό το οποίο ζήσαμε μέχρι πριν λίγες ημέρες όλοι μας, με τον Ιούνιο και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου να θυμίζουν περισσότερο Οκτώβριο, μάλλον μας αποχαιρέτησε οριστικά, με τον καλοκαιρινό ήλιο να κάνει επιτέλους την εμφάνισή του στον ουρανό (αυτοί που θεωρούν ότι έχουν μετατοπιστεί χρονικά οι εποχές προς τα πίσω, ίσως τώρα να δικαιώνονται).
Ο καλός καιρός λοιπόν, ήταν η αφορμή για μία έκτακτη απογευματινή εξόρμηση στο σπήλαιο του Καστανοφύτου, όπου εντοπίσαμε την έξοδο σε μία απόσταση περίπου 400 μέτρων από την είσοδο (πολύ σύντομα θα δούμε και θα διαβάσουμε περισσότερα γι’ αυτό).
Καθώς επιστρέφαμε στη βάση μας, κάναμε μία στάση στο γειτονικό Ζευγοστάσιο, όπου διαπιστώσαμε ότι ο μεγάλος καταρράκτης είναι ακόμα ζωντανός (προφανώς οι πολλές βροχές των ημερών έχουν συμβάλει σε αυτό).
Το σκηνικό όμως είναι πολύ διαφορετικό και δεν θυμίζει σε τίποτα όλα όσα είδαμε τον χειμώνα.
Αυτήν την εποχή, οι καταρράκτες του Ζευγοστασίου είναι πνιγμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση και τους προσεγγίζεις με σχετική δυσκολία. Το μέρος θυμίζει περισσότερο ζούγκλα και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή για όσους τολμήσουν να τους επισκεφθούν.

zeygostasio_megalos_ioulios_2009.jpg


Οι καταρράκτες του Ζευγοστασίου, με τον τρόπο τον οποίον τους «ανακαλύψαμε» εκείνο το απόγευμα της Τρίτης και 13 του περασμένου Ιανουαρίου, απετέλεσαν μία ευχάριστη έκπληξη για την παρέα της Cyberότσαρκας που πήρε μέρος σ’ εκείνη την διπλή χειμωνιάτικη εξόρμηση.
Όπως αναφέρεται και στο κεντρικό άρθρο, ξεκινήσαμε για το Περιβόλι και βρεθήκαμε στο Ζευγοστάσιο να μετράμε καταρράκτες.
Εντοπίσαμε συνολικά 7 (άλλους μικρότερους, άλλους μεγαλύτερους) σε μία διαδρομή περίπου 500 μέτρων, από τον πρώτο στον τελευταίο.
Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν μία από τις πιο ευχάριστες και γεμάτες εξορμήσεις καθώς η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη.
Ο φάκελος "Καταρράκτες Ζευγοστασίου" δεν έχει κλείσει όμως για τη σελίδα μας καθώς απομένει ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι του ρέματος που δεν έχουμε εξερευνήσει.
Θεού θέλοντος, καιρού επιτρέποντος και εποχών μη μετατοπισθέντων, αυτό θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο...

ΥΓ. Προσωπική διαπίστωση έπειτα από δεκάδες εξορμήσεις:
Όπου ακούς πολλά κεράσια από κάποιον που δεν έχει επισκεφθεί αλλά μπορεί και σου περιγράφει το μέρος που ψάχνεις, κράτα και μικρό καλάθι.
Όπου ακούς λίγα κεράσια από κάποιον που έχει πάει στο μέρος που ψάχνεις, πάρε μεγάλο καλάθι και αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Καταρράκτες Ζευγοστασίου 14 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #807

Θα ήθελα απλά να προσθέσω 2 χειμερινές φωτογραφίες από τον καταρράχτη

waterfall2_by_adteam.jpg

waterfall3_by_adteam.jpg
  • adteam
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει
  • Δημοσιεύσεις: 21

Απ: Καταρράκτες Ζευγοστασίου 7 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #2025

Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω στο φόρουμ, τουλάχιστον μέχρι τη μέρα που θα ανανεώσουμε τη σελίδα μας… Όμως κάποια πράγματα δεν γίνονται τυχαία! Βρέθηκα λοιπόν σήμερα από σπόντα στο μικρό καταρράκτη του Ζευγοστασίου, με τον νεαρό της φωτογραφίας, και διαπίστωσα ότι ο ενθουσιασμός για το καινούριο, το ωραίο, το αναπάντεχο, παραμένει ο ίδιος σε όλες τις ηλικίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

achilleas.jpg

Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησε το ταξίδι στα "μυστικά" του τόπου μας, οι συγκινήσεις παραμένουν δυνατές όπως τότε και τα συναισθήματα με κάποιο τρόπο ανανεώνονται κι αυτά δημιουργώντας νέες αναμνήσεις που έρχονται να προστεθούν δίπλα σε όλα όσα είδαμε και ζήσαμε στις εκατοντάδες πλέον εξορμήσεις μας.
Κι επειδή συγκινήθηκα να επιστρέφω με τον γιο μου σε τοποθεσίες που κάποτε μας πρόσφεραν όμορφες στιγμές, θα το γράψω γι’ ακόμη μία φορά για "τους φίλους κι όλους τους καλοθελητές" που προσπάθησαν κατά καιρούς να εκμεταλλευτούν και να μαγαρίσουν ότι πιο αγνό υπάρχει σήμερα στο διαδίκτυο…
Πρώτα θα πέσει το facebook, μετά το ίδιο το διαδίκτυο και μετά η Cyberότσαρκα!
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ: Καταρράκτες Ζευγοστασίου 5 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #2036

Καταρράκτες Ζευγοστασίου (Ιανουάριος 2009 - Ιανουάριος 2019).
Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά, μόνο το κίτρινο μπουφάν του garavela (aka fotakias) παραμένει το ίδιο!

2009_mikros.jpg

2019_mikros.jpg

2009_megalos.jpg

2019_megalos.jpg

΄Ητοι... Ο psilos είναι πλέον πρόεδρος σε γνωστό σωματείο, ο stergios αντιπρόεδρος κι o stathis απλό μέλος (τρία μέλη έχει το σωματείο). Ο toulias είναι αρχηγός χωρίς υπηκόους (ισόβιο το αξίωμα), ο nio χάθηκε κάπου ανάμεσα σε αρακάδες και φασολάκια κι ο fotakias (aka garavelas) έχει μείνει κολλημένος κάπου 100 χρόνια πίσω, παρέα μαζί με το μπουφάν του...
ΥΓ. Φήμες κάνουν λόγο για επανεμφάνιση του Πέτρου με ολοκαίνουργια οντριόμπλουζα!
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.21 δευτερόλεπτα