Έτσι για την παρέα κι επειδή ο Φεβρουάριος είναι ο αγαπημένος μου μήνας μετά τον Μάιο...
Με τον χρόνο πάντα είχα πρόβλημα...
Και δεν είχε να κάνει με το αν προλάβαινα ή δεν προλάβαινα κάτι.
Είχα πρόβλημα με την ερμηνεία του...
Τι εννοούμε όταν λέμε τώρα, πριν, ύστερα, τότε, μετά, προχθές ή μεθαύριο;
Τι σημαίνει σύγχρονο και τι ετεροχρονισμένο;
Η απάντηση θα μπορούσε να είναι πολύ εύκολη...
Ο χρόνος κυλάει από το παρελθόν στο μέλλον και από το πριν στο μετά.
Πότε ξεκίνησε όμως; Που βρισκόμαστε εμείς σήμερα και πότε θα τελειώσει;
Και πως τον μετράμε ή πως αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος το πέρασμά του;
Θα μπορούσε να περιγραφεί σχηματικά;
Αν κάτι συμβαίνει τώρα για εμάς, είναι σίγουρο ότι συμβαίνει και για τους άλλους;
Τι εννοούμε όταν λέμε ταυτόχρονα;
Τι είναι παλιό και τι καινούργιο;
Υπάρχει περίπτωση ο χρόνος να κάνει κύκλους και να επαναλαμβάνεται;
Τι σημαίνει χρόνος στην καθημερινότητά μας, στην φυσική, στην φιλοσοφία και τι στο διαδίκτυο;
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό, καθώς βιάζομαι και το θέμα το θεωρώ ανεξάντλητο, όπως και μονοσήμαντα απλό. Έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται κάποιος τον κόσμο στον οποίο ζει αλλά και τον κόσμο τον δικό του. Το μέσα με το έξω και τις παράλληλες ιστορίες...
Άνοιξα αυτό το θέμα με αφορμή το τρίσεκτο έτος* που διανύουμε (βλέπε φωτό), αν και γνωρίζω εκ των προτέρων ότι ο χρόνος δεν μπορεί να περιγραφεί ως ένα φυσικό χειροπιαστό μέγεθος.
Το που θα καταλήξει ή δεν θα καταλήξει αυτή η συζήτηση, θα το δείξει ο καιρός.
Χρόνο στη διάθεσή μας, έχουμε...
Ή μήπως όχι;
* Τρίσεκτο έτος: Το έτος του οποίου, ο μήνας Φεβρουάριος, έχει 30 ημέρες (το 2010 είναι τέτοιο!). Είναι η νέα μεγάλη ανακάλυψη της Cyberότσαρκας, λεπτομέρειες και στοιχεία της οποίας όταν θα δημοσιεύσουμε, ακόμα και μεγάλοι επιστήμονες της Φυσικής, θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά!
Όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω τα συλλεκτικά τρίσεκτα ημερολόγια της Cyberότσαρκας, ας επικοινωνήσουν απ’ευθείας με τον αρχηγό. Εγώ δεν προλαβαίνω!
Όσο για τα λεφτά σας, μην ελπίζετε... Δεν πρόκειται να τα πάρετε πίσω!
ΥΓ1. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι νόμοι του Μέρφυ με τον χρόνο και τη μέτρησή του;
Όλες οι απαντήσεις εδώ μέσα, όταν και άμα...
Ο Νόμος της Σχετικότητας του Ballance:
Το πόσο διαρκεί ένα λεπτό της ώρας εξαρτάται από ποια μεριά της πόρτας της τουαλέτας βρίσκεσαι...
ΥΓ2. Καλό μήνα σε όλους!

ΥΓ. Και με ζέστη και με κρύο...