Στα υπόγεια μυστικά της Θεσσαλονίκης...

17 Ιανουάριος 2009.

cyberthess

 

Σε μία πόλη που είδε πολλά στο πέρασμα των αιώνων, σε μία πόλη που μπορεί να χωριστεί στο κομμάτι της επιφάνειας και το υπόγειο της κομμάτι η ομάδα της cyberότσαρκας στην Θεσσαλονίκη αρχίζει να εξερευνεί τις κατακόμβες και τα, κάτω από το έδαφος, θαμμένα μυστικά της. Και εμείς οι ίδιοι μένουμε ενθουσιασμένοι ανακαλύπτοντας μέρα με την μέρα τις υπόγειες πτυχές της Θεσσαλονίκης και τα μυστικά του τόπου!

 

Κατά την διάρκεια της ρωμαιοκρατίας αλλά και, αργότερα, της Βυζαντινής αυτοκρατορίας η Θεσσαλονίκη ήταν μία πόλη που ζούσε έντονα. Λουτρά, κατακόμβες, ναοί, μνημεία... Κάποια από αυτά υπάρχουν ακόμη και είναι ορατά σε κεντρικά, μάλιστα, σημεία της πόλης. Άλλα θάφτηκαν ή καταστράφηκαν, ξεχάστηκαν και βρίσκονται ακόμη κάτω από τα πολυσύχναστα και θορυβώδη σημεία της πόλης. Άρχικα γνωρίζαμε μόνο για τις κατακόμβες του Αγίου Δημητρίου, στην πορεία όμως ανακαλύπτουμε πως τελικά δεν είναι οι μόνες.

 

portakriptis1 karanasdeixnei

 

Επισκεπτόμαστε κάποια μέρη τυχαία, απλά από περιέργια - μετά από έναν καφέ ή κατά την διάρκεια μίας βόλτας μας στο κέντρο και χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες αρχαιολογικές και ιστορικές γνώσεις ταξιδεύουμε σε άλλες εποχές και βλέπουμε μία άλλη Θεσσαλονίκη... Και όλα αυτά κάτω από τα πολύβουα και πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

 

100_2274 aigiannisalonika

 

Για περισσότερα μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό καθώς το υλικό δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο και μην ξεχνάμε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποτελείται από φοιτητές, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προς το παρόν προέχει η εξεταστική μας. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως με την cyberότσαρκα κάνουμε το χόμπυ μας, κάνουμε κάτι το οποίο δίνει χρώμα στον ελεύθερο μας χρόνο!

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία-απορία-βοήθεια-επιθυμία συμμετοχής στις τσάρκες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και, εάν χρειάζεται, ζητήστε μας τηλέφωνο επικοινωνίας