Επίσκεψη στους καταρράκτες των Σπηλαίων και απαραίτητη διευκρίνιση

27 Δεκέμβριος 2008.

article_spilaia_27_12_2008


Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της εορταστικής περιόδου, έχουμε προσέλευση πλήθους επισκεπτών, από όλη την χώρα, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και (προς ευχαρίστηση μας) ένα σημαντικό μέρος αυτών θέλησε να επισκεφτεί το χωριό μας και την περιοχή των καταρρακτών.

Όμως χωρίς γνώση της παρθένας περιοχής ή κάποια βοήθεια, ήταν πολλές οι φορές που αυτό δεν μπόρεσε να γίνει επιτυχώς. Για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι (προς το παρόν τουλάχιστον), η πρόσβαση στους καταρράκτες δεν έχει κάποια χάραξη ή σήμανση κι εφόσον δεν γνωρίζει κανείς την ακριβή πορεία, δεν είναι εύκολο να βρεθεί εκεί. Για βοήθεια και πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 69 32 564 588, ή να συμβουλευτείτε τα σχετικά άρθρα εδώ μέσα. Σύντομα θα υπάρξει και ένας πιο λεπτομερής οδηγός.  Τα μέλη του συλλόγου των Σπηλαιωτών και οι χωριανοί (όσο είναι εφικτό) είναι πρόθυμοι για κάθε σχετική υποστήριξη. Επίσης με πρωτοβουλία τους, μετά τον χειμώνα και μόλις το επιτρέψει ο καιρός, θα τοποθετήσουν σήμανση κατά το μήκος της διαδρομής.

Ελπίζουμε παράλληλα να υλοποιηθούν και οι υποσχέσεις των τοπικών φορέων για εύκολη πρόσβαση και αξιοποίηση της περιοχής…