Ενημέρωση του κοινού για τις ανασκαφές στην Παραβέλα

25 Ιούλιος 2010.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 23.07.10, έλαβε χώρα στην περιοχή της Παραβέλας, η ενημέρωση-ανοιχτή συζήτηση των αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ανασκάπτουν τον χώρο, με το κοινό. Η πρωτοποριακή, τόσο για τα δεδομένα του τόπου μας αλλά και γενικότερα, αυτή πρωτοβουλία των καθηγητών αρχαιολογίας κυρίων Δαμάσκου και Πλάντζου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, με οδηγούς τους δύο καθηγητές και την 15μελή ομάδα τους.

 

enimerosi1_4 enimerosi1_7 enimerosi1_6

Οι ανασκαφές που ξεκίνησαν πέρυσι και που έχουν ως απώτερο στόχο τον εντοπισμό της θέσης της αρχαίας πόλης του Άργους Ορεστικού, συνεχίζονται και φέτος με αμείωτο το ενδιαφέρον και το μεράκι και των συμμετεχόντων φοιτητών. Άλλωστε, πρωτοβουλίες όπως αυτή, μας αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά, πως το συγκεκριμένο εγχείρημα βασίζεται κυρίως στην αυθεντικότητα των ανθρώπων που το οργανώνουν ή συμμετέχουν σε αυτό και όχι απαραίτητα στην ανάγκη διεξαγωγής ανασκαφικών ερευνών από τα πανεπιστήμια κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Η ενημέρωση την οποία παρακολούθησαν περίπου 60 άτομα, διήρκησε περισσότερο από μία ώρα και ήταν κάτι παραπάνω από κατατοπιστική. Ακόμη και για κάποιον μη μυημένο, η επιτόπια ξενάγηση και επεξήγηση των σημείων του χώρου της ανασκαφής είχε κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον...

 

enimerosi1_2 enimerosi1_5 enimerosi1_3

 

* Στις ανασκαφές της Παραβέλας θα επανέλθουμε σύντομα με πλούσιο φωτορεπορτάζ αλλά και βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Δαμάσκος - Αναζητώντας το αρχαίο Άργος Ορεστικόν