Ανοίγει η σπηλιά του δράκου

12 Δεκέμβριος 2009.

spilia_drakou

Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, από την αποπεράτωση των εργασιών, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της γραφειοκρατίας και να δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την λειτουργία της σπηλιάς του δράκου. Η πολυαναμενόμενη άδεια λειτουργίας έφτασε πριν από λίγες ημέρες στην τουριστική επιχείρηση του δήμου Καστοριάς, που είναι υπεύθυνη για το σπήλαιο, και τελικώς, "ο δράκος θα ανοίξει τις πύλες του", αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009, μετά και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την ομαλή και ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών, εντός του σπηλαίου. Ο δήμος Καστοριάς έχει στείλει πρόσκληση στον Υπουργό Πολιτισμού για να τελέσει τα επίσημα εγκαίνια του σπηλαίου, τα οποία μάλλον θα γίνουν ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή αμέσως μετά.

Οι επισκέψεις εντός του σπηλαίου θα γίνονται με τη συνοδεία ξεναγού, κατά γκρουπ, καθημερινά από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα, πλην περιπτώσεων προγραμματισμένων επισκέψεων ή αθρόας προσέλευσης, οπότε και το ωράριο θα παρατείνεται αναλόγως. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€ ενώ θα υπάρχει έκπτωση για τους μαθητές, τους φοιτητές και τα οργανωμένα γκρουπ άνω των 20 ατόμων.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή που οι πολίτες της Καστοριάς αλλά και οι επισκέπτες του νομού μας, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε από κοντά, το μοναδικό αυτό αριστούργημα που απλόχερα κληροδότησε η φύση στην περιοχή μας.

 

Υποχρέωση όλων μας, να το σεβαστούμε...

 

Δείτε τα αφιερώματα της Cyberότσαρκας στη σπηλιά του δράκου:

Σπηλιά του Δράκου Νο1

Η Χρυσοσπηλιώτισσα – Σπηλιά του Δράκου Νο 2