Ένα τριήμερο με την Ε.Σ.Ε.

09 Ιούνιος 2009.

_f092449

 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (6-8 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εξερευνητική αποστολή της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας στα Όντρια. Η επικοινωνία μας με κάποιους ανθρώπους της Ε.Σ.Ε. είχε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και τελικώς η -έστω μικρή- αυτή συνεργασία μας, φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία και απέφερε προοπτικές για το μέλλον.

 

dscf0039 _f092617

 

 

Η αλήθεια είναι πως η cyberότσαρκα, έτσι όπως λειτουργεί είναι βασισμένη στην καλή παρέα και την ευχάριστη εξερεύνηση. Πρώτα απ'όλα γελάμε και το ευχαριστιόμαστε και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα. Κάτι τέτοιο συνέβη τόσο με τα μέλη της Ε.Σ.Ε. όσο και με τα παιδιά από την εθελοντική ομάδα διάσωσης Καστοριάς που έδωσε και αυτή το παρόν στον καλοκαιρινό μας περίπατο.

 

 

dscn0476 100_6571 imgp0900

 

 

Το Σάββατο, 6 Ιουνίου, περπατήσαμε μέχρι σχεδόν να πέσει ο ήλιος, στα μεγάλα Όντρια και επισκεφθήκαμε ξανά, με μεγαλύτερη ομάδα όμως αυτήν την φορά, την σπηλιά του Βλάχου. Την Κυριακή έγινε μία αναγνωριστική βόλτα στα μικρά Όντρια και η τελευταία μέρα του προγράμματος (Δευτέρα 8 Ιουνίου) ήταν αφιερωμένη στο σπήλαιο των Νερών του Καστανοφύτου Καστοριάς όπου προέκυψαν καινούρια δεδομένα όσον αφορά την μορφολογία αλλά και το μέγεθός του.

 

 

dscn0361 imgp0921 imgp0948

 

 

Μιλήσαμε αναλυτικότερα με τον κύριο Φάνη, γενικό γραμματέα της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, για θέματα τα οποία μας απασχολούν, και ερωτήματα που είχαν προκύψει κατά τις εξορμήσεις μας και μπορούσε να μας δώσει απαντήσεις λόγω της εμπειρίας του στην σπηλαιολογία.

Όλα αυτά θα τα δούμε με τον καιρό στην σελίδα μας, με μία αναλυτικότερη σειρά άρθρων που θα αφορούν όλα αυτά που είδαμε στο τριήμερό μας.

 

 

 

 

Τσαρκάραμε όλοι παρέα:

Από την Ε.Σ.Ε.: Φάνης, Πέλη, Ηρακλής, Κώστας

Από την ομάδα εθελοντών διασωστών Καστοριάς: Τάσος, Παναγιώτης, Βασίλης

Από την cyberότσαρκα: Φώτης, Στάθης, Θανάσης, Νίκος, Γιάννης, Στέργιος, Γιώργος, Γιάννης, Γρηγόρης